top of page

Work In - aktiv meditation

Opdateret: 25. nov. 2022

De fleste mennesker ved godt, at ro og hvile er nødvendigt for at leve et balanceret liv. Lige så vel som sund og nærende mad og fysisk aktivitet. Mange ved også, at meditation kan være virkelig gavnligt for at få ro på og berolige nervesystemet og fordøje indtryk, men det er også svært for mange mennesker at komme i gang med. Jeg har selv haft kæmpe gavn af denne meditationsform kaldet work in, som min coach har lært mig - og nu er det din tur.Jeg er sikker på, at du allerede har en vis kendskab til meditation og mindfullness, når du er i gang med denne artikel, men måske kender du også til frustrationerne over, at meditation bare ikke er en nem størrelse. Jeg kender alt til at sidde med gode intentioner for at skabe ro for mig selv, men i stedet flyver mine tanker alle andre steder hen. Og for mig er det faktisk ganske umuligt at tømme min hjerne - eller det troede jeg i hvert fald.Indtil for nyligt har jeg prøvet alle mulige meditationsformer - guidede meditationer i alle afskygninger, kurser, hypnose og alt muligt andet. Det virker, men intet af det holder. Intet af det lev til en praksis, som jeg brugte hver dag eller i det mindste kunne vende tilbage til, når det var nødvendigt. Derfor havde jeg egentlig mistet modet lidt.


Indtil jeg mødte Søren Fruerlund, min coach og underviser på Perception Coach, som introducerede mig for aktiv meditation, som han kalder 'work in'. Vi kender alle workout, hvor man er aktiv og pulsen ryger i vejret, men work in er det modsatte. Her vender du energien ind ad og pulsen skal ikke stige.Her er opskriften


  1. Find denne musik frem og put den i ørerne eller på radioen.

  2. Start med at lægge dig på ryggen på en måtte med bøjede ben. Armene ligger du ud til siden med håndfladerne opad.

  3. Træk vejret almindeligt uden at anstrenge dig. Læg mærke til din vejrtrækning, følg den med bevidsthed, når du trækker vejret ind og når du puster ud. Forsøg at trække vejret gennem næsen.

  4. Når der er ro på begynder du at spænde musklerne på baglår og balder mens du trækker vejret ind. Spændingen skaber et lille løft i bækkenbunden. Ikke så meget at du skal løfte numsen fra gulvet, bare lige et lille vip i bækkenet. Skub maven ud samtidig.

  5. På udåndingen lader du spændingen i lår og balder aftage ligeså stille og løftet i bækkenbunden falde i takt med udåndingen.

  6. Følg din vejrtrækning så den naturlige indånding skaber en lille spænding og et løft og udåndingen skaber afslapning. Hvis du mærker pulsen stige så skru ned for spændingen og løftet i bækkenbunden.

  7. Lad vejrtrækningen styre forløbet.

  8. Når du følger den naturlige vejrtrækning, kan du i indåndingen sige inden i dig selv "Jeg er tryg, jeg er i sikkerhed" og i udåndingen sige "Jeg er elsket uanset, hvad jeg gør".

  9. Lig her i 10-15 minutter. Hvis dine tanker flyver et andet sted hen, så før din opmærksomhed kærligt tilbage til din vejrtrækning og dine affirmationer.


Du kan med fordel starte med at lave work in, når du skal sove, så du kommer naturligt og roligt ind i søvnen. Sæt musikken på timer, hvis du kan, så den slukker automatisk hvis du skulle falde i søvn. Tro mig, det er der stor risiko for!For mig har fokus på åndedrættet og bevægelsen været lige præcis det, der skulle til for at give mig den nødvendige pause, og det synes jeg også, du fortjener.


Good luck! Og fortæl mig endelig, hvordan det går.Skal du have hjælp til at komme i gang?


Jeg kan hjælpe dig med at skabe rammerne, der giver plads til at skabe ro og overskud i hverdagen. Læs mere om mine personlige skræddersyede forløb her eller kontakt mig direkte her, så tager vi en afklarende snak om, hvad du har behov for.

71 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page